FC Twente vervolgt dramatische reeks onder Verbeek

FC Twente heeft nog altijd geen thuisduel gewonnen onder leiding van Gertjan Verbeek. Tegen FC Groningen pakten de Tukkers voor de achtste keer op rij geen drie punten in De Grolsch Veste, waardoor ze nog altijd onder de degradatiestreep staan: 1-1.

De thuisploeg begon aan het duel in de wetenschap dat concurrent Sparta Rotterdam drie belangrijke punten had gepakt in de strijd om lijfsbehoud door de 2-1 zege op ADO Den Haag. De ploeg van Verbeek was dan ook fel in de openingsfase.

Dat leverde na negen minuten een erg grote kans op, maar Tom Boere verzuimde volledig vrijstaand af te ronden na terugleggen van Fredrik Jensen. Dat was gelijk ook de grootste mogelijkheid op de openingstreffer in de eerste helft.

Groningen werd wel gevaarlijk, via Ritsu Doan en Tom van de Looi. Namens Twente ondernam Boere nog een poging met het hoofd. Na rust kwam het duel pas echt los. Het harde schot van Juninho Bacuna, dat gepareerd werd door Twente-doelman Joël Drommel, was het resultaat van een sterk kwartier van Groningen.

Twente-doelman Joël Drommel moet de 0-1 incasseren.

In de 58ste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong: Doan frommelde zich knap tussen de Twente-verdedigers door en schoot koel raak. Een minuut later hing de gelijkmaker al in de lucht. Haris Vuckic draaide knap weg in het strafschopgebied, maar tikte de bal net over. Aan de andere kant lobte Mimoun Mahi de bal over Drommel heen en kwam Bacuna niet tot scoren.

In minuut zeventig werd Twente beloond voor de langverwachte aanvallende intenties. Boere kopte knap en strak raak in de verre hoek op aangeven van Adam Maher. Vijf minuten later was de spits zelfs dicht bij de 2-1, maar zijn kopbal eindigde op de lat.

Tijdens het verhitte laatste kwartier maakte Twente de meeste aanspraak op de winnende goal. In de 84ste minuut kwam wederom Boere bijna tot scoren, bij de eerste paal na een goede aanval. In de blessuretijd behoeddeGroningen-keeper Sergio Padt de uitploeg voor een nederlaag bij een nieuwe kopbal van Boere. Door de remise staat Twente net als hekkensluiter Roda JC Kerkrade één punt achter op nummer zestien Sparta. FC Groningen blijft steken op plek dertien.