Verbeek incasseert met VfL Bochum eerste nederlaag

1. FC Kaiserslautern heeft VfL Bochum op de eerste verliesbeurt van het seizoen in de Tweede Bundesliga getrakteerd. Op eigen veld ging de ploeg van trainer Gertjan Verbeek onderuit (1-2).

Bij Bochum zit de klad erin wat resultaten betreft. Want op de start van vijf zeges op rij volgden drie gelijke spelen. De negende speelronde leverde vrijdag een nederlaag op. 1. FC Kaiserslautern legde in de eerste helft de basis voor het verrassende resultaat  in Bochum.

De voorsprong door doelpunten van Antonio-Mirko Colak en Marcus Piossek bleek een te groot obstakel voor de ploeg van Verbeek. Invaller Peniel Kokou Mlapa verkleinde in de 71ste minuut de achterstand, maar een offensief leverde niet de gewenste gelijkmaker op. Kaiserslautern had daarbij het geluk dat een poging van Mlapa tegen de lat kwam.

Ondanks de nederlaag blijft Bochum nog koploper, maar SC Freiburg en Sankt-Pauli kunnen later dit weekend de eerste plaats overnemen. Het verschil is één punt.