Verbeek denkt dat trainersloopbaan in Nederland voorbij is

Reacties

Gertjan Verbeek verwacht niet meer als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij een Nederlandse profclub. De coach denkt dat zijn klus bij Almere City zijn laatste was op vaderlandse bodem.

Verbeek denkt dat trainersloopbaan in Nederland voorbij is
© Pro Shots

Verbeek (59) stapte afgelopen zomer in bij Almere City, waar hij een tweejarig contract tekende. Vanwege de teleurstellende resultaten werd de samenwerking in november echter al stopgezet. Verbeek wordt opgevolgd door Alex Pastoor, die tijdens de winterstop begint in Flevoland.

Verbeek ziet zichzelf nu niet meer bij een andere Nederlandse club aan de slag gaan als hoofdtrainer. 'Je moet in de voetballerij nooit nooit zeggen', hield hij bij de NOS nog wel een kleine slag om de arm. 'Er zijn meer trainers die hun afscheid hadden aangekondigd. Maar ik was al een jaar niet actief, hè, na Adelaide, mijn Australische avontuur. Zoiets zou ik nog wel leuk vinden. Maar de kans dat ik in Nederland nog iets ga doen als trainer, is klein.'

Verbeek begon zijn trainersloopbaan bij SC Heerenveen, de club die hij als speler ook jarenlang had gediend, en was in zijn eerste jaren assistent-trainer. Bij Heracles Almelo kwam Verbeek in 2001 voor het eerst op eigen benen te staan. De coach werkte hierna in Nederland nog voor Heerenveen, Feyenoord, opnieuw Heracles, AZ, FC Twente en recent dus Almere City. In het buitenland werkte hij bij 1. FC Nürnberg, VfL Bochum en Adelaide United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.