Verbannen Anelka: 'De bom ging toch barsten'

Een maand na zijn verdrijving uit de Franse WK-selectie geeft Nicolas Anelka zijn kant van het verhaal over het dramatisch verlopen WK van Frankrijk.

Verbannen Anelka: 'De bom ging toch barsten'

De Franse bond stuurde Anelka voortijdig naar huis na een woordenwisseling met bondscoach Raymond Domenech, die beledigingen naar zijn hoofd kreeg na een wissel in het duel met Mexico. Zijn verbanning leidde tot een staking van de achtergebleven internationals.

De uitspraken van collega-international Jérémy Toulalan waren voor Anelka aanleiding zijn stilzwijgen te doorbreken. 'Het was moedig en getuigt van karakter. Ik ben trots met hem te hebben gespeeld', aldus de Chelsea-spits in France-Soir.

Toulalan gaf in Journal du Dimanche inkijk in de gebeurtenissen die zelfs leidden tot bemoeienissen van de Franse president Nicoals Sarkozy. 'Er waren geen leiders of volgers, geen goeden of slechten. We waren er allemaal bij betrokken en allemaal verantwoordelijk.' De middenvelder van Olympique Lyon sprak ook tegen dat de oude internationals als Anelka de jongere garde dwongen tot een boycot.

Anelka onderschrijft het relaas van Toulalan. 'De bom ging toch barsten. Als het niet bij mij was begonnen, dan was het wel van iemand anders uitgegaan', zei de 31-jarige spits over de explosieve sfeer bij Les Bleus.

'We waren eensgezind. Bij de boycot was het niet zoals werd bericht', aldus Anelka. 'Als er spelers zijn die toen wilden spelen, moeten ze nu naar voren treden. Maar ik weet honderd procent zeker dat niemand iets anders wilde.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen