Verbannen aankoop staat symbool voor Chinese transfergekte

Reacties

Dalian Yifang probeert nog geen twee maanden na Mate Males te hebben aangetrokken al van de Kroatisch international af te komen. De mondiale spelersvakbond FIFPro luidt de noodklok over het handelen van de club van onder anderen Yannick Carrasco.

Verbannen aankoop staat symbool voor Chinese transfergekte

Males tekende op 1 februari van dit jaar een lucratief contract bij de huidige hekkensluiter van de Chinese Super League. Dalian Yifang werd echter overgenomen, nog voor de competitiestart. Met de financiële injectie van de nieuwe eigenaren werden Carrasco en Nicolás Gaitán voor ruim 35 miljoen euro opgepikt bij Atlético Madrid. Bovendien kwam José Fonte over van West Ham United.

De komst van het drietal zette de toekomst van Males in China direct op het spel. Er mogen maar drie buitenlandse spelers worden opgesteld op het hoogste niveau in China. De 29-jarige Kroaat is nu niet eens geregistreerd. Hij is door zijn club zelfs verbannen en is gedwongen om zelfstandig te trainen.

Volgens de FIFPro beweert de Chinese club nu dat Males niet door de medische keuring is gekomen, zodat contractuele verplichtingen niet hoeven te worden nagekomen. Males, die werd overgenomen van NK Rijeka, is daarover de strijd aangegaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.