Ventura ontkent vertrek bij Italië na historische afgang

Reacties

Giampiero Ventura is volgens Sky Italia niet langer de bondscoach van Italië. De keuzeheer zelf ontkende dat vervolgens, direct na uitschakeling in de play-offs om een WK-ticket.

Ventura ontkent vertrek bij Italië na historische afgang

Italië verloor vrijdag al met 1-0 bij Zweden, waarna het maandag in Milaan niet verder kwam dan 0-0. Zodoende ontbreken de Zuid-Europeanen voor het eerst sinds 1958 (!) op een mondiale eindronde. Die uitschakeling is in Italië keihard aangekomen, Sky meldde daarop dat Ventura niet langer de eindverantwoordelijke is. De trainer zelf sprak die berichten even later tegen, maar dat de kritiek op hem zal groeien, is duidelijk.

De 69-jarige oefenmeester nam het stokje na het EK 2016 over van Antonio Conte, nadat Italië in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Duitsland. Omdat de Azzurri in een poule met Spanje terecht kwamen en er maar één land per poule rechtstreeks naar het WK zou gaan, was het op voorhand al een moeilijke klus.

In de eerste rechtstreekse confrontatie met Spanje werd er nog met 1-1 gelijkgespeeld, in de tweede ontmoeting werd het verschil gemaakt. Italië verloor met 3-0 en moest - na nog een beschamend gelijkspel tegen Macedonië - genoegen nemen met de tweede plaats. In de dubbele confrontatie tegen Zweden slaagde het er dus niet in om via de achterdeur naar het WK te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.