Vennegoor eindelijk weer trefzeker voor productief Celtic

Celtic had thuis geen enkele moeite met het laaggeklasseerde Hamilton Academical (4-0). Jan Vennegoor of Hesselink maakte een van de treffers. Het was voor de Tukker lang geleden dat hij in competitieverband scoorde.

Georgios Samaras opende na vier minuten de score namens The Bhoys: 1-0. De voormalige aanvaller van SC Heerenveen werd bediend door rechtsback Andreas Hinkel. Aiden McGeady zorgde halverwege de eerste helft voor de beslissing, toen hij op aangeven van Shunsuke Nakamura de bal in de rechterhoek schoot: 2-0.

In de 65ste minuut maakte de Griek Samaras ook de derde treffer, waardoor de wedstrijd definitief beslist was. Kort voor tijd bepaalde invaller Vennegoor of Hesslink de eindstand op 4-0, met opnieuw Hinkel als assistent. Vennegoor had al sinds september niet meer gescoord in competitieverband. De treffer tegen Hamilton was zijn derde van dit seizoen.

Door de zege blijft Celtic koploper in Schotland. De ploeg heeft zes punten voorsprong op de Rangers, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Hamilton staat na 31 wedstrijden op de achtste plaats. Hekkensluiter Falkirk heeft zes punten achterstand en heeft twee duels minder gespeeld.