Venema scoort weer, maar Utrecht verliest bij debuut Bazoer

FC Utrecht heeft donderdagmiddag in een oefenwedstrijd verloren van KV Oostende: 1-2. Dat Nick Venema opnieuw scoorde en Riechedly Bazoer zijn eerste minuten in dienst van de Domstedelingen maakte, kon dat niet veranderen.

Venema had na een kwartier ook al kunnen scoren uit een voorzet van Sean Klaiber, maar toen schoot de negentienjarige spits nog over. In de 64ste minuut was het wel raak voor de aanvaller, die eerder deze week nog drie keer scoorde tegen VfB Stuttgart (3-2, foto). Nadat Venema de bal licht had aangeraakt, rolde de bal onder Oostende-doelman William Dutoit door het doel in.

Vijf minuten daarvoor was winteraanwinst Bazoer net als vier andere spelers het veld ingekomen. Met de van VfL Wolfsburg gehuurde ex-Ajacied in de ploeg gaf Utrecht de voorsprong weg tegen Oostende, dat voor rust doelman Maarten Paes ook al enkele keren had getest. In de 74ste minuut passeerde Jelle Bataille de jeugdinternational, vier minuten later kopte Sindrit Guri raak.

Voordat Paes twee keer werd geklopt door Oostende, was Bazoer op aangeven van Sander van de Streek nog dicht bij de 2-0. De 22-jarige middenvelder kon de bal echter niet binnentikken. Zo verloor Utrecht het tweede en laatste oefenduel op het trainingskamp in La Manga, waar trainer Dick Avocaat eerder deze donderdag bekendmaakte na dit seizoen te vertrekken.