Veltman: 'Je hebt ver onder je niveau, wij zaten daar nog onder'

Reacties

Met tien punten uit zes competitiewedstrijden is de start van Ajax allesbehalve soepel te noemen. Aanvoerder Joël Veltman zag het zondagmiddag tegen Vitesse (1-2) weer misgaan en is kritisch op het spel van zijn ploeg.

Veltman: 'Je hebt ver onder je niveau, wij zaten daar nog onder'

'Dit kan niet. Met alle respect, als VVV-Venlo zo speelt zijn ze ook niet tevreden. Je hebt ver onder je niveau en misschien nog wel daaronder, daar zaten we denk ik', spreekt Veltman heldere taal bij FOX Sports na de wedstrijd.

De strijdlust leek niet in het elftal te zitten zondag. 'We hebben geen team dat op zeventig procent kan winnen. We moeten duels winnen, strijd leveren. In de tweede helft zag je dit al meer, maar in de eerste helft lieten we het niet zien. Als je dat wel doet, gaat het denk ik meteen een stuk beter.'

Veltman geeft het kritische publiek in De Arena gelijk. Vooral bij het rustsignaal - toen het 0-2 stond - volgde een luid fluitconcert. 'Dat kan ik ze niet kwalijk nemen, want het was niet goed. Daarna ook een beetje sarcasme op de tribune, als we de 1-2 maken hoorde je 'tien, tien, tien'. Verder dan één goal kwam de thuisploeg niet.

Ajax staat na het nieuwe puntenverlies op de zevende plaats in de Eredivisie. Koploper PSV heeft inmiddels een voorsprong van vijf punten opgebouwd in de competitie. Volgende week spelen de Amsterdammers tegen SC Heerenveen, de huidige nummer twee van de Eredivisie.

Kluivert mist scherpte bij Ajax: 'Dit is geen incident'
'Onzekerheden van Keizer slaan steeds meer over op spelers Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.