Veltman hekelt slechte organisatie Ajax

Ajax-aanvoerder Joël Veltman vindt dat de nederlaag tegen Heracles Almelo (2-1) volstrekt onnodig was. De verdediger meent dat de Amsterdammers zelf de ruimte hebben geboden aan de Heraclieden.

'We moeten de eerste helft ook al scoren', stelde Veltman in gesprek met FOX Sports over de eerste helft. 'We kregen al kansen en maken dan na rust die 1-0 wel. Er was toen ook niks aan de hand. We domineerden en de voorsprong was terecht. Maar dan moet je dat dus vasthouden.'

En dat laatste gebeurde juist niet, zag Veltman. 'Dan willen ook de 2-0 maken, lopen we uit de organisatie en krijgen we twee countergoals tegen.'

Veltman stipte ook de afwezigheid van Davinson Sánchez aan. 'We hadden al door dat hij er niet bij zou zijn toen we zijn kleren niet zagen hangen. Uiteindelijk heeft Mitchell Dijks het goed ingevuld.'

Direct na afloop besefte Veltman al hoe kostbaar de drie verloren punten zijn. Dat scenario was ook een herhaling van zetten, beaamde Veltman toen hij werd geconfronteerd met de averij die toen al vroeg in het seizoen werd opgelopen tegen Roda JC (gelijk) en Willem II (verliespartij). Of deze nederlaag daarmee te vergelijken was? 'Ja, dat kun je wel zeggen. Dit is doodzonde.'