Velthuizen: 'Missen de flow van de eerste seizoenhelft'

Reacties

Vitesse-keeper Piet Velthuizen stak na het vierde puntenverlies op rij de hand in eigen boezem. 'We hebben niet gebracht wat we hoorden te brengen. We missen de flow.'

Velthuizen: 'Missen de flow van de eerste seizoenhelft'

'Dit is gewoon zonde. Je speelt tegen de nummer laatst, dan weet je dat je het moeilijk gaat krijgen. Dat zij met z'n allen voor de pot gaan hangen. Maar ik zeg eerlijk: we hebben niet gebracht wat we hoorden te brengen. We konden ze niet stuk spelen. We hebben het zelf gedaan', vertelde Velthuizen tegen FOX Sports.

Vitesse zit niet meer in de flow van voor de winterstop, zo weet de doelman ook. In de tweede seizoenhelft werd er slechts één keer gewonnen, met 1-2 van PEC Zwolle. Daarna volgden gelijke spelen tegen NEC en Feyenoord, een nederlaag tegen AZ en nu de puntendeling met ADO. 'Op dit moment hebben we niet die ideale vorm van voor de winterstop. We missen de flow en het ritme. Voor de winterstop creëerden we vijf, zes grote kansen per wedstrijd. Nu hebben we daar moeite mee en geven we te veel kansen weg.'

De achterstand op Ajax, dat zondag PEC Zwolle treft, kan bij winst van de Amsterdammers oplopen tot zeven punten. De titel lijkt uit zicht. 'Maar daar moeten we nu helemaal niet over praten. Niemand heeft bij Vitesse ooit gesproken over de titel', aldus Velthuizen.

'Maar het is nu niet de tijd om te rouwen. We hebben het zelf gedaan. Ajax speelt ook slecht (doelt op donderdag tegen FC Groningen, red.), maar wint wel. Dat is het verschil. We doen onszelf tekort. In de eerste seizoenshelft hebben we hartstikke goed gevoetbald, nu raken we achterop. Dat terwijl nu de prijzen verdeeld gaan worden. Dat is hartstikke zonde', besloot hij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.