Vele blessuretijd noopt Deschamps tot opstellen B-elftal

Reacties

Didier Deschamps gooide vrijwel zijn hele elftal op de schop voor het laatste groepsduel met Tunesië. Het resultaat: een nederlaag. De bondscoach verdedigt zijn keuze.

Vele blessuretijd noopt Deschamps tot opstellen B-elftal
© Pro Shots
Tunesië
Tunesië
1 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Frankrijk verscheen woensdag met liefst negen nieuwe spelers aan de aftrap. 'Ze zullen hiervan leren', zei Deschamps na afloop. 'We hadden het misschien beter gedaan als ik niet zoveel had gewijzigd, maar dan hadden we nog steeds over vier dagen opnieuw moeten spelen.

'We moeten er ook rekening mee houden dat we nu wedstrijden van 105 minuten spelen', doelde Deschamps op de vele blessuretijd die dit toernooi gegeven wordt. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Mijn spelers zijn niet moe, maar ze hebben wel veel energie in de eerste twee duels gestopt', verklaarde Deschamps. 'We gingen tegen Tunesië niet vol de duels in. Maar we maakten ook veel persoonlijke fouten. Dit resultaat betekent dat we niet al onze doelen behaald hebben, maar het belangrijkste doel was het bereiken van de laaste zestien.'

'We hebben de achtste finales voor de boeg en moeten er rekening mee houden dat wedstrijden nu langer kunnen duren. Natuurlijk zijn de spelers op dit moment niet blij, maar de focus ligt vanaf nu wel op zondag.' Frankrijk treft dan Polen in de achtste finales van het WK.

Wereldkampioenschap

Stand Groep D Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
2
0
1
6-3
+3
6
2
Australië
3
2
0
1
3-4
-1
6
3
Tunesië
3
1
1
1
1-1
0
4
4
Denemarken
3
0
1
2
1-3
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.