Veerman schuldbewust: 'Uit balans of niet, dit moet een goal zijn'

Henk Veerman wond er direct na afloop geen doekjes om: hij had in de absolute slotfase voor de gelijkmaker moeten zorgen in de halve finale van de play-offs tegen Excelsior (1-2). Trainer Darije Kalezic wilde de schuld van de nederlaag echter niet alleen bij de spits van ADO Den Haag neerleggen.

ADO Den Haag
1 - 2
Excelsior
Excelsior

ADO knokte zich woensdagavond na een slechte eerste helft terug dankzij een goal van Veerman en rook in het laatste kwartier nog aan de gelijkmaker. Die leek in de extra tijd ook te gaan vallen, maar de boomlange spits werkte de bal van dichtbij over. Daardoor begint Excelsior zaterdag met een 2-1 voorsprong aan de return in Kralingen.

'Dit is kut. Dit is gewoon slecht', zei Veerman na afloop bij ESPN over zijn misser. 'We weten dat we kansen kunnen creëren als we iets opportunistischer gaan spelen. Dit moet gewoon een goal zijn. Uit balans of niet, dat maakt geen reet uit. Dit moet een goal zijn. We hadden ook gewoon kunnen winnen hier, nu moeten we het echt laten zien.'

Kalezic was milder voor de 33-jarige spits. 'Het was niet alleen Henk Veerman in de laatste minuut, we hebben wel vijf grote kansen gehad. We hadden Excelsior met vijf doelpunten naar huis kunnen sturen. De eerste helft kregen we twee open kansen bij een corner. En de tweede helft heb je zelf ook gezien. Het had zomaar gekund', zei de 54-jarige coach.

Excelsior was in de eerste helft een stuk efficiënter en scoorde via Couhaib Driouech en Lance Duijvestijn. 'We hebben het eerste doelpunt cadeau gegeven en het tweede doelpunt hadden we beter moeten verdedigen', erkende Kalezic. 'Verder kan ik me niet herinneren dat Excelsior kansen heeft gecreëerd. Ze waren effectief en hebben gewonnen.'

Los daarvan was Kalezic meer dan tevreden over zijn ploeg. 'Ik kan de jongens niks verwijten, maar tegen een Eredivisie-club kan je deze fouten niet maken. Dat is vandaag weer gebleken. Maar verder hebben de jongens een ontzettend goede wedstrijd gespeeld. Ze hebben ziel en zaligheid gegeven. Dit biedt perspectief, alles ligt nog open.' Zaterdag is de return.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}