Veerman kritisch op zichzelf én het veld na gemiste kans tegen Frankrijk

Joey Veerman is het ermee eens dat hij de kans die hij in de eerste helft van het EK-kwalificatieduel met Frankrijk (1-2) miste, normaal gesproken binnenschiet. De 24-jarige middenvelder van PSV stelde na afloop dat de kwaliteit van het veld een rol speelde.

1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Veerman had het Nederlands elftal in de eerste helft op gelijke hoogte kunnen zetten met Frankrijk, maar schoot in kansrijke positie hoog over. 'Ik moet hem gewoon binnenschieten', erkende de Volendammer vrijdagavond na afloop in gesprek met ESPN. 'Ik denk dat er een hobbeltje in het veld zat, want normaal gesproken schiet ik deze bal wel binnen. Volgens mij stuiterde de bal net op voordat ik schoot, dat kon je wel zien ja.'

Zo waren er meer momenten waarop het allemaal niet de goede kant op viel bij Oranje. Veerman noemde de nederlaag tegen Frankrijk dan ook 'heel erg zonde', omdat er zeker kansen waren. 'Vlak voor tijd kwam Bergwijn net tekort bij die voorzet van Hartman, er werd een goal afgekeurd, Simons nog met een gevaarlijk schot, de keeper die de bal nog twee keer loslaat, dus ik denk dat we genoeg mogelijkheden hebben gehad, ja.'

En Frankrijk sloeg op de momenten dat het kon wel twee keer toe via Kylian Mbappé. 'Je weet dat het een kwaliteitsploeg is. We waren gefocust bij het verdedigen, we kregen er alleen niet altijd druk op.' Bijvoorbeeld in de achtste minuut, toen Mbappé scoorde uit een voorzet van Jonathan Clauss. 'Dat is natuurlijk niet lekker, dan loop je gelijk achter de feiten aan. Daarna hebben we het goed opgepakt en hebben we af en toe leuk voetbal laten zien.'

Athene
En dus ziet Veerman genoeg aanknopingspunten voor het cruciale EK-kwalificatieduel van komende maandag met Griekenland, dat vrijdagavond won van Ierland (0-2) en (met een wedstrijd meer gespeeld) nu drie punten meer heeft dan Nederland in Groep B. Veerman ziet echter kansen. 'Ik kijk zeker uit naar Athene, dat wordt een heel belangrijke pot. Als we iets scherper zijn in de afronding, kan het een leuke wedstrijd worden.'