Zijn eerste treffer sinds de coronabreak hielp Sankt Pauli op weg uit de sportieve crisis. Toch kregen trainer Jos Luhukay en spits Henk Veerman flink woorden.

FC Sankt Pauli
2 - 1
Erzgebirge Aue

Kort voor rust tilde Veerman de voorsprong naar 2-0. Het bleek de solide basis voor de overwinning op Erzgebirge Aue, waarmee de weg uit de gevarenzone weer werd gevonden. Maar veel vreugde was er niet te ontdekken bij de aanvaller. Hij richtte een dodelijke blik richting de bank.

Veerman reageerde met zijn ongewone juichen op een aanvaring met trainer Jos Luhukay, die in woord en gebaar zijn ongenoegen over het spel van de spits kenbaar had gemaakt. Aan de instelling schortte het in de ogen van de Nederlandse coach. Op weg naar de kleedkamer wees Luhukay zijn landgenoot andermaal terecht.

'Als spits moet je ijskoud zijn. Niet alleen om een doelpunt te maken, maar ook om bij een strafschop je verantwoordelijkheid te nemen', zei Luhukay na afloop. Hij doelde daarmee op de penalty op slag van rust, die door Dimitris Diamantakos onbenut werd gelaten en die Veerman had moeten willen nemen. 'Als een speler de laatste strafschop heeft gemist, dan zou je de volgende moeten nemen. Daarover was ik boos.'