Henk Veerman staat voor belangrijke zomer

Reacties

Sinds zijn terugkeer na een kruisbandblessure, scoorde Henk Veerman in dertien wedstrijden acht keer voor FC St. Pauli en daarmee heeft de spits zich in de belangstelling geschoten van clubs uit de Bundesliga, Tweede Bundesliga, het Engelse Championship en de Belgische Pro League.

Henk Veerman staat voor belangrijke zomer
© Pro Shots

Met name Sporting Charleroi volgt Veerman al een tijd, maar daar zijn meerdere (serieuze) gegadigden bijgekomen, nadat de spits onlangs uitblonk in de stadsderby van Hamburg. Veerman opende namens FC St. Pauli de score tegen Hamburger SV in de uiteindelijke 2-0 overwinning.

Veerman heeft in Hamburg een contract dat nog een jaar doorloopt. Dat betekent dat FC St. Pauli zal moeten beslissen of het meewerkt aan een transfer, of dat de club de verbintenis van Veerman wil verlengen. Naar verluidt hoopt de cultclub op dat laatste. FC St. Pauli is zeer tevreden over de Nederlandse aanvaller die ook nog eens goed ligt bij het publiek. De club ziet in Veerman een van de pijlers onder de toekomst. De Hamburgers zijn ambitieus en willen de komende jaren een serieuze gooi gaan doen naar promotie naar de Bundesliga. Trainer Jos Luhukay is dan ook niet van plan zijn topscorer makkelijk te laten gaan.

Tegelijkertijd kan FC St. Pauli ook niet de hoofdprijs vragen voor Veerman. De spits staat zodoende voor een belangrijke beslissing. Verlengt hij zijn contract, of kiest hij voor een transfer? Een terugkeer naar Nederland is ook niet uitgesloten. 'Het zijn sowieso onzekere tijden door COVID-19', zegt Niels van Duinen, zaakwaarnemer van Veerman.

'In Nederland worden er geen officiele wedstrijden meer gespeeld dit seizoen, maar dat ligt in Duitsland nog anders. Tot die tijd wachten we af. Henk heeft het geweldig naar zijn zin in Hamburg en de club is tevreden. Dat is wat waard, al heeft hij als voetballer natuurlijk ook zijn dromen en ambities. Wat dat betreft wordt het voor hem een interessante zomer.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.