Veerkrachtig Feyenoord zet met fraaie goals grote stap naar volgende ronde

Reacties

Feyenoord heeft donderdagavond goede zaken gedaan in de achtste finale van de Conference League. De Rotterdammers kwamen tegen Partizan Belgrado twee keer op achterstand, maar wonnen mede dankzij een heerlijke goal van Luis Sinisterra uiteindelijk met 2-5.

Veerkrachtig Feyenoord zet met fraaie goals grote stap naar volgende ronde
© Box to box/Tom Bode
Partizan Belgrado
Partizan Belgrado
2 - 5
Feyenoord
Feyenoord

Afgaande op de recente resultaten in de Eredivisie tegen AZ (2-1 verlies) en FC Groningen (1-1) reisde Feyenoord niet in de beste vorm af naar Servië, maar op basis van de Europese campagne kon de ploeg van Arne Slot toch met het nodige vertrouwen aantreden. De groepsfase van de Conference League sloot Feyenoord immers af als groepswinnaar met vier zeges en twee gelijke spelen.

Dat Feyenoord bezig is aan een memorabel Europees jaar, bleek ook in Belgrado weer. Zo vestigde Jens Toornstra een clubrecord toen hij in de twintigste minuut via de binnenkant van de paal raak schoot na een fraaie combinatie door het midden met Sinisterra. Het was al de 27ste Europese goal van de Rotterdammers dit seizoen. En daar zou de teller donderdagavond niet stokken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat was nodig ook, want Partizan was zeker niet van plan mee te werken aan een makkelijke avond. Na voorbereidend werk van Queensy Menig opende Bibras Natcho al na dertien minuten de score, omdat Gernot Trauner en Frederik Aursnes te halfslachtig ingrepen. En meteen na rust zette Nemanja Jovic, de vervanger van bij de 1-0 geblesseerd geraakte Natcho, Partizan weer op voorsprong: 2-1.

Feyenoord liet zich niet uit het veld slaan door die tegenslag en rechtte de rug. Net als in de eerste helft was het niet lang wachten op de gelijkmaker, al kwam daar het nodige geluk bij kijken. Nadat een pass van Toornstra zijn doel niet bereikte, kreeg Sinisterra de bal wel bij Cyriel Dessers. De Belgische spits, die Bryan Linssen op de bank hield, schoot via de grond en keeper Aleksandar Popovic raak.

Feyenoord deed daarmee wat het voor rust nog had nagelaten. Na de gelijkmaker van Toornstra waren er al diverse mogelijkheden om de tweede goal te maken, maar Sinisterra stuitte op Popovic en een goal van Dessers werd afgekeurd wegens buitenspel. Na rust stond het vizier wel op scherp en lieten Lutsharel Geertruida en Sinisterra de wedstrijd kantelen in Rotterdams voordeel met twee fraaie goals.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de 64ste minuut schoot Geertruida de bal zonder enige aarzeling in de bovenhoek, nadat Sinisterra vanaf de linkerkant met een solo tot ver in de Servische zestien was gekomen en zijn voorzet via Reiss Nelson voor de voeten van de rechtsback kwam. Zeven minuten later deed de Colombiaanse vleugelspits er nog een schepje bovenop door van buiten het strafschopgebied schitterend raak te volleren.

Die goal brak het verzet van Partizan, dat vlak na de 3-2 nog van zich afbeet toen Marko Zivkovic op de vuisten van Justin Bijlow schoot. Daarna wilden de Serviërs ook nog een penalty toen Toornstra de bal tegen zijn eigen hand schoot, maar een Servische comeback bleef uit. Het slotakkoord was voor Toornsta, die op aangeven van Dessers voor een nog mooiere uitgangspositie zorgde: 2-5.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.