Veelzeggende reactie bij Bayern na volgende dreun in Bundesliga

Reacties

Bij Bayern München is er naast frustratie en woede ook moedeloosheid na de volgende dreun in de competitie. De ploeg van trainer Thomas Tuchel gaf zaterdag een 0-2 voorsprong uit handen bij FC Heidenheim en zag zo koploper Bayer Leverkusen verder weglopen. Dat biedt weinig vertrouwen richting de Champions League-clash tegen Arsenal.

Veelzeggende reactie bij Bayern na volgende dreun in Bundesliga
© Pro Shots
Heidenheim
Heidenheim
3 - 2
Bayern München
Bayern München

Bayern gaat dinsdag op bezoek in Londen voor de eerste kwartfinale. Een week later is de return in München. Door de resultaten van de afgelopen weken is er echter maar weinig vertrouwen in een goede afloop van dat tweeluik. Bayern kan de titel in eigen land vergeten, waardoor de Champions League de enige weg is om dit seizoen nog een prijs te pakken.

Maar ja, hoe gaat Bayern Arsenal verslaan? De club uit München verloor vorige week van Borussia Dortmund (0-2) en zaterdag dus van Heidenheim. Directeur sport Max Eberl was goudeerlijk na de nederlaag bij Heidenheim. 'Waar ik hoop uit put richting Arsenal? Ik kan zo niets bedenken…', zei de bestuurder tegen de aanwezige Duitse pers.

Ontslag
In de Duitse pers ging het na de wedstrijd tegen Bayern direct over de toekomst van Tuchel, die na het seizoen sowieso al vertrekt. Volgens Lothar Matthäus, die als analist bij Sky Sport stond, is het einde verhaal. 'Dit resultaat zegt veel. Tuchel kan de ploeg niet meer bereiken. Ik kan me niet voorstellen dat Bayern de komende 48 uur niet gaat reageren. De ploeg heeft een impuls nodig en Tuchel kan daar niet voor zorgen.'

Een ontslag is echter niet aan de orde, verzekerden Eberl en mededirecteur Sebastian Freund zaterdag. 'Hij zit dinsdag honderd procent zeker op de bank. Iedereen moet zelf in de spiegel kijken', zei Freund tegen Sky. 'Hij doet er alles aan om er energie in te krijgen. We weten allemaal dat het anders en beter moet.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
34
28
6
0
89-24
+65
90
2
VfB Stuttgart
34
23
4
7
78-39
+39
73
3
Bayern München
34
23
3
8
94-45
+49
72
4
RB Leipzig
34
19
8
7
77-39
+38
65
* Actueel tot en met 18 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.