Bayern München prijst zich gelukkig dat het woensdag niet meer schade heeft opgelopen bij Villarreal. De Beierse grootmacht was naar eigen zeggen zichzelf niet in de eerste kwartfinale in de Champions League.

Villarreal
Villarreal
1 - 0
Bayern München

'We hebben verdiend verloren. Het was niet genoeg', stelde trainer Julian Nagelsmann vast na de 1-0 nederlaag in de kwartfinale van de Champions League. 'We hadden in de eerste helft te weinig power, geen goede balveroveringen en ook geen kansen. De tweede helft was compleet wild, omdat we absoluut kansen wilden uitspelen. Maar het werd een soort harakiri.'

Nagelsmann refereerde daarmee ook aan de (onbenut gelaten) kansen van Villarreal op een tweede treffer, zoals na de compleet mislukte poging van doelman Manuel Neuer zich te bemoeien met de aanvalsopzet. Meer schade bleef Bayern bespaard, waar aan de andere kant alle pogingen gelijk te maken ook niet het gewenste resultaat hadden.

Bayern zag daarmee twee indrukwekkende Champions League-reeksen op vreemde bodem eindigen. Na dertig uitduels met minimaal één doelpunt slaagde de Beierse grootmacht er niet in te scoren, waardoor het na 22 uitwedstrijden voor het eerst met een nederlaag huiswaarts keerde. Opvallend genoeg begon die serie nadat op 27 september 2017 in de groepsfase was verloren van Paris Saint-Germain, waar toen de huidige Villarreal-trainer Unai Emery op de bank zat.

Volgens middenvelder Joshua Kimmich speelde Bayern tegenstander Villarreal in de kaart. 'We hebben ze sterk gemaakt. We wisten van hun kwaliteiten. Ze hebben die op het veld laten zien, waar wij onze kwaliteiten helemaal niet hebben kunnen laten zien. Het enige goede is dat we nog een wedstrijd hebben. Dat weten we. Ik ben ervan overtuigd dat we dan een ander gezicht zullen laten zien.'