Veelbesproken vaccinatieweigeraar Kimmich nu zelf ook besmet

Reacties

Joshua Kimmich is besmet geraakt met het coronavirus, dat heeft Bayern München zojuist bevestigd. De middenvelder zat al in quarantaine en miste daardoor de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev. Kimmich heeft besloten om zichzelf niet te laten vaccineren, wat voor veel ophef zorgde.

Veelbesproken vaccinatieweigeraar Kimmich nu zelf ook besmet
© Pro Shots

Ook in Duitsland schieten de besmettingscijfers omhoog, bij Bayern München heerst er een ware besmettingsgolf. Trainer Julian Nagelsmann, die zelf ook al in quarantaine had gezeten, had tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev maar vier veldspelers naast zich zitten op de bank. Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric-Maxim Choupo-Moting, Michaël Cuisance, Niklas Süle, Josip Stanisic en Kimmich zaten in quarantaine.

Kimmich is nu dus positief getest, nadat hij eerder nog in quarantaine moest omdat hij contact had gehad met iemand die in aanraking was gekomen met het virus. De houding van Kimmich en enkele teamgenoten zinde lang niet iedereen in Duitsland. Zo werd Kimmich door de politiek opgeroepen om nog eens goed na te denken over zijn vaccinatieweigering, terwijl de clubleiding van Bayern München keihard ingreep.

Zonder diverse spelers won Bayern München dinsdag nipt van Dinamo Kiev (2-1), komend weekend wordt er in de Bundesliga gespeeld tegen Arminia Bielefeld. Afgelopen vrijdag ging de Duitse topclub, toen ook al zonder Kimmich, verrassend onderuit tegen laagvlieger FC Augsburg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.