Veelbesproken Mateu Lahoz laat tranen de vrije loop na laatste duel

Reacties

Antonio Mateu Lahoz heeft zondagavond zijn laatste wedstrijd in La Liga gefloten. De 46-jarige scheidsrechter was zichtbaar geëmotioneerd door het afscheid dat Real Mallorca voor hem had georganiseerd.

Veelbesproken Mateu Lahoz laat tranen de vrije loop na laatste duel
© Ziggo Sport
Real Mallorca
Real Mallorca
3 - 0
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano

Enkele weken geleden kreeg Mateu Lahoz ook al een erehaag na afloop van het competitieduel tussen Osasuna en Almería. Zondag stond de Spaanse toparbiter, die in Nederland vooral bekendheid geniet sinds zijn veelbesproken rol tijdens de WK-kwartfinale tussen Oranje en Argentinië, opnieuw het middelpunt van de aandacht. Mallorca, waar zijn goede vriend Javier Aguirre de trainer is, stond namelijk uitgebreid stil bij zijn laatste wedstrijd op het Spaanse hoogste niveau.

Op de beelden is te zien dat Mateu Lahoz zichtbaar aangedaan was door zoveel affectie. Onder toeziend oog van zijn familie kreeg de geboren Valenciaan een staande ovatie in het Son Moix-stadion en vormden de spelers van Mallorca en Rayo Vallecano een erehaag. Aan de rand van veld wachtten zijn vrouw, moeder en kinderen de geëmotioneerde arbiter vervolgens op om hem een dikke knuffel te geven. Het was waarschijnlijk zijn meest emotionele wedstrijd in 25 jaar tijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo is er een einde gekomen aan de lange loopbaan als scheidsrechter van Mateu Lahoz, die volgens Spaanse media noodgedwongen moest stoppen met fluiten op het hoogste niveau na een besluit van het scheidsrechterscomité. Alleen Alberto Undiano Mallenco (348 duels) en Eduardo Itturalde González (291) floten meer wedstrijden in de Primera División dan Mateu Lahoz (287), die als een van de weinige Spaanse arbiters ook actief was op twee WK-eindronden (2018 en 2022).

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.