Veelbesproken ex-bondscoach van Spaanse vrouwen vindt nieuwe klus

Reacties

Jorge Vilda heeft ruim een maand na zijn ontslag als bondscoach van de Spaanse vrouwen een nieuwe klus gevonden. De 42-jarige Spanjaard is de nieuwe bondscoach van het Marokkaanse vrouwenelftal.

Veelbesproken ex-bondscoach van Spaanse vrouwen vindt nieuwe klus
© Pro Shots

Vilda is bij Marokko de opvolger van Frans oud-international Reynald Pedros. De 52-jarige oud-speler van FC Nantes leidde De Leeuwinnen van de Atlas onlangs naar de eerste WK-deelname ooit en haalde in Australië en Nieuw-Zeeland de achtste finale. Vilda won tijdens datzelfde toernooi de wereldtitel met Spanje, maar dat succes werd overschaduwd door de veelbesproken kus van de inmiddels opgestapte bondsvoorzitter Luis Rubiales aan international Jennifer Hermoso.

In de nasleep daarvan werd Vilda ontslagen door Spanje. De bondscoach werd bekritiseerd omdat hij applaudisseerde voor Rubiales tijdens de beruchte spoedvergadering waarop de bestuurder weigerde op te stappen en werd onlangs opgeroepen als getuige in de strafzaak die is opgestart tegen Rubiales. Vilda zelf was vorig jaar nog het middelpunt van controverse, toen vijftien internationals nog langer voor Spanje weigerden uit te komen vanwege zijn werkwijze.

Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje Vrouwen
Meer over Spanje Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.