Veel vertrouwen in Alkmaar: 'AZ eindigt in de topdrie'

Reacties

Guus Til was na afloop van de zege van AZ op SC Heerenveen in de wolken. De spelmaker van de Alkmaarders verwacht net zo'n goede tweede seizoenshelft van de ploeg.

Veel vertrouwen in Alkmaar: 'AZ eindigt in de topdrie'

Toch leek het er langere tijd niet op dat de thuisploeg zou gaan winnen van de Friezen. Pas in de slotfase werd een 0-1 achterstand omgebogen naar een 3-1 overwinning, mede door een rode kaart voor Morten Thorsby. 'Het was maar 0-1 en zij kregen die rode kaart, toen had ik wel het gevoel dat het nog goed zou komen', blikte Til terug tegenover de NOS.

De Alkmaarders boekten dit seizoen al twaalf zeges in achttien duels en hebben een puntentotaal van 38, net als Ajax dat zondag nog in actie komt. 'We gaan lekker. Ik denk dat er nu een stroming doorkomt van jonge jongens die al langere tijd met elkaar spelen. Al in de jeugd. Dan is het ook makkelijker om nu samen te spelen. Dit jaar was onze kans en die hebben we gepakt.'

De voorsprong op nummer vier PEC Zwolle bedraagt inmiddels vijf punten, waardoor er in Alkmaar veel vertrouwen is in de tweede seizoenshelft. 'We eindigen in de topdrie', vertelde Til zelfverzekerd. 'Dat moet wel lukken. Zeker als je ziet hoeveel punten we al voor staan.'

Boost
Ook trainer John van den Brom was na afloop van de zege verheugd over de eerste seizoenshelft. 'Ik ben enorm trots op de jongens. Met een mix van jonge jongens en nieuwe spelers die gekomen zijn, zie je dat we echt een hecht team aan het worden zijn. We zijn tot veel en staat en we vinden dat we nog beter kunnen dan waar we nu al staan. Dit geeft een enorme boost om na de winterstop zo verder te gaan', aldus de oefenmeester.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.