'Veel irritatie en wat opstootjes' in kleedkamer Volendam na bizarre slotfase

FC Volendam leek zondagmiddag in de absolute slotfase drie punten te grijpen op bezoek bij NEC, maar de thuisploeg maakte in de zevende minuut van de extra tijd nog gelijk. Volendam-spits Robert Mühren kan het na afloop bijna niet geloven.

N.E.C.
N.E.C.
3 - 3
FC Volendam
FC Volendam

Mühren zorgde in de eerste helft persoonlijk voor de 1-1, maar kan na de wedstrijd moeilijk nog genieten van zijn doelpunt. Zijn ploeg gaf een late voorsprong in extremis nog weg. 'Ik denk dat dit nog wel een maandje blijft hangen', begint de spits bij ESPN.

'Twee keer een doelpunt weggeven in de blessuretijd en dan ook nog de manier waarop. Er gingen zoveel dingen mis. We waren euforisch na de 2-3 en nog geen twintig seconden later staat er eentje bij de corner gewoon helemaal vrij. Dat slaat echt helemaal nergens op', verwijst Mühren naar de gelijkmaker van Koki Ogawa.

De aanvaller onthult dat het er in de kleedkamer van Volendam na het laatste fluitsignaal heftig aan toe ging. 'Het was niet gezellig daarnet, veel irritatie en wat opstootjes. Iedereen was zo teleurgesteld dat we deze niet gewonnen hebben. Soms moet je elkaar de waarheid vertellen, maar dat moet wel op een normale manier.'

Volendam blijft door het gelijkspel steken op de zestiende plaats in de Eredivisie. 'Hier schieten we niets mee op. Als we de drie punten hadden gepakt, konden we naar boven kijken. Plek acht tot twaalf staat allemaal wel bij elkaar. De manier waarop dat niet gebeurt, is gewoon shit.'