Veel EK-gangers ontbreken: Van Gaal legt keuzes uit

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal heeft bij de samenstelling van zijn voorselectie sterk rekening gehouden met de voorbereiding van de clubs door heel Europa. Dat vertelt hij bij de bekendmaking van zijn voorselectie voor de WK-kwalificatieduels met Noorwegen, Montenegro en Turkije.

Veel EK-gangers ontbreken: Van Gaal legt keuzes uit
© Pro Shots

Bekijk hier de voorselectie van Oranje.

Ten opzichte van de (aanvankelijke) EK-selectie van voorganger Frank de Boer ontbreken er nogal wat namen. Maarten Stekelenburg stopt, zo maakte de KNVB kenbaar. Toch zijn ook zijn collega's Marco Bizot en de in de voorbereiding met lichte klachten kampende Jasper Cillessen niet in de eerste selectie opgenomen.

In de defensie ontbreken ten opzichte van het EK Joël Veltman, Patrick Van Aanholt, Denzel Dumfries en de geblesseerde AZ-linksback Owen Wijndal. In de voorhoede missen Luuk de Jong en Quincy Promes op de spelerslijst.

'Iedereen weet dat de interlandweek in september erg belangrijk is en de voorbereidingstijd heel kort. Dat betekent dat we spelers nodig hebben die er meteen staan', zo legt Van Gaal uit in het persbericht waarin zijn 25-koppige voorselectie wordt onthuld.

'Niet alle clubs en spelers zijn even ver in de voorbereiding, dus daar moet ik rekening mee houden', vervolgt de bondscoach. 'Een aantal spelers heb ik daarom nu niet op de lijst gezet. Maar ik wil benadrukken dat iedereen bij mij in beeld is en blijft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.