VAR schiet Barcelona en Messi te hulp op frustrerende avond

Reacties

Barcelona heeft de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad met de nodige moeite tot een goed einde gebracht. Lang stevenden beide teams af op een doelpuntloos gelijkspel, maar tien minuten voor tijd besliste Lionel Messi het duel vanaf de stip na ingrijpen van de VAR. 

VAR schiet Barcelona en Messi te hulp op frustrerende avond
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Real Sociedad
Real Sociedad

Barcelona had iets recht te zetten na de verloren Clásico van afgelopen zondag, maar trof met Sociedad een ploeg in blakende vorm. De Basken plaatsten zich afgelopen week voor de bekerfinale, waarin streekgenoot Athletic Bilbao de tegenstander is, en wonnen in La Liga drie duels op rij. Het beloofde dus geen makkelijke avond te worden in Camp Nou en dat werd het ook niet.

Aan de intenties van Barcelona lag het niet. De Deense noodaankoop Martin Braithwaite liet zich tijdens zijn eerste basisplaats regelmatig zien en kreeg ook al snel enkele mogelijkheden. En ook Messi was uitermate actief. Zo dwong de Argentijn een goede kans af door fanatiek druk te zetten, maar hij stuitte op doelman Álex Remiro. Kort daarna schoot hij naast na een vloeiende aanval.

De mogelijkheden waren er dus wel, maar het lukte Messi in eerste instantie niet af te rekenen met de kritiek dat hij de laatste weken te weinig scoort. In zijn laatste zeven duels in La Liga was het alleen tegen Eibar raak, al scoorde hij toen wel meteen vier keer. Het was een gespreksonderwerp tijdens het perspraatje van trainer Quique Setién, maar de Spaanse trainer zei zich geen zorgen te maken.

Martin Braithwaite begon na twee invalbeurten voor het eerst in de basis bij Barcelona.
© Pro Shots
Martin Braithwaite begon na twee invalbeurten voor het eerst in de basis bij Barcelona.

Messi ging, nadat hij vlak voor rust een gele kaart had gekregen voor een te laat ingezette tackle op Mikel Merino, ook na rust op zoek naar een opening in de Baskische defensie. Die hield echter stand. Na terugleggen van Antoine Griezmann schoot de Barça-captain van dichtbij hoog over en toen hij op links Jordi Alba vrijspeelde, kwam Ivan Rakitic te laat om de bal binnen te glijden.

Omdat het openingsdoelpunt maar uitbleef, bleef het achterin oppassen voor een flits van Martin Ødegaard en Alexander Isak. Al vroeg in het duel bracht de voormalig Willem II-spits de Noorse spelmaker in stelling, maar Frenkie de Jong greep bijtijds in. Ook daarna zorgden de twee regelmatig voor dreiging. Zo blokte Gerard Piqué een schot van Ødegaard en schoot Isak hard naast.

VAR
Op wat een frustrerende avond dreigde te worden waarop maar weinig lukte, kwam er toch nog een doorbraak met hulp van de VAR. Op de beelden was te zien dat Mikel Oyarzabal een bal met zijn bovenarm wegkopte, waarna de bal tot onbegrip van Sociedad op de stip ging. Messi ging achter de bal staan en schoot de strafschop soepel binnen. Een welkom doelpunt voor hemzelf en voor Barça.

Dat gaat immers weer even aan kop in La Liga. In de extra tijd leek de zege nog iets meer glans te krijgen toen Messi met een knappe actie de ingevallen Ansu Fati bediende. Die legde op zijn beurt de bal breed op de mee opgekomen Alba, die de 2-0 binnenschoof. De VAR keurde het doelpunt echter af wegens buitenspel. Veel maakte het niet meer uit, maar het was wel tekenend voor de avond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.