VAR-moment houdt heel Engeland bezig: 'Dit is incompetentie ten top'

Reacties

Frank Lampard kan er met zijn hoofd niet bij dat Everton in de slotfase van de wedstrijd tegen Manchester City geen strafschop kreeg. De bal raakte duidelijk de arm van Rodri, maar scheidsrechter Paul Tierney legde de bal, ook na het bekijken van de beelden, niet op de stip.

VAR-moment houdt heel Engeland bezig: 'Dit is incompetentie ten top'
Everton
Everton
0 - 1
Manchester City
Manchester City

'Ook mijn dochtertje van drie kan jou vertellen dat het een penalty was', aldus de manager van The Toffees na afloop tegenover de BBC. Rodri hield zijn arm volgens Lampard in een 'onnatuurlijke houding' en dus had Everton volgens hem een penalty moeten krijgen.

'Het zou een fout zijn als je iets verkeerd hebt gedaan omdat je geen tijd had om over de beslissing na te denken. Maar nu hadden ze twee minuten. Het is incompetentie ten top en als dat het niet is, dan moet iemand maar vertellen wat het wél is.' De beslissing om geen strafschop te geven, had volgens Lampard niets te maken met buitenspel. 'Ik heb nagevraagd of er misschien eerder sprake was geweest van buitenspel, maar dat was niet het geval.'

Een woordvoerder van de Premier League heeft inmiddels laten weten dat het inderdaad niet om een buitenspelsituatie ging. De vraag was simpelweg of de bal de 'red area' van de bovenarm wel voldoende had geraakt, aldus journalist Simon Bajkowski op Twitter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pep Guardiola claimde na afloop dat er wél sprake was van buitenspel: 'Er was een VAR en bij de actie was het buitenspel. Als de VAR dan zegt dat het geen penalty is, dan is het geen penalty.' Overigens kreeg Ashley Cole, de assistent-manager van Everton, na afloop nog een gele kaart na een woordenwisseling met Tierney.

Zinchenko en Mykolenko
Guardiola had ook nog bemoedigende woorden over voor Oleksandr Zinchenko, die zichtbaar geëmotioneerd was na alle steun die hij kreeg van (mede)spelers en fans. 'Ik dank iedereen op Goodison Park. Het was heel emotioneel. Het zijn geen leuke tijden voor Zinchenko en het Oekraïense volk. Goodison Park was geweldig.' Lampard sloot zich daarbij aan: 'Dit is veel belangrijker dan dat penaltymoment. Het was voor mij ook heel belangrijk om Vitaliy Mykolenko de afgelopen dagen te zien. Kunnen we niet gewoon in vrede met elkaar leven? Je kunt het met elkaar oneens zijn en de dingen die momenteel gebeuren, zijn niet nodig.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.