VAR Blom wekt woede Van Bommel: 'Je kan het ook overdrijven'

Reacties

Een zeer discutabele strafschop kostte VfL Wolfsburg woensdag de zege tegen Sevilla. Trainer Mark van Bommel hekelde de ingreep van de (Nederlandse) VAR.

VAR Blom wekt woede Van Bommel: 'Je kan het ook overdrijven'
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
1 - 1
Sevilla
Sevilla

'We hadden het verdiend te winnen', zei Van Bommel na het 1-1 gelijkspel tegen Sevilla, dat via Ivan Rakitic een nederlaag voorkwam. 'Ik ben niet blij met een punt. Helaas is er een beslissing tussen gekomen'.

De trainer refereerde daarmee aan een arbitrale beslissing in de slotfase van het Champions League-duel. Op advies van de VAR – de Nederlander Kevin Blom – ging scheidsrechter Georgi Kabakov een actie van Josuha Guilavogui nog een keer beoordelen. Die had de bal weggetrapt en bij het doorzwaaien met zijn been een tegenstander geraakt. De conclusie zorgde voor ongeloof: penalty en een (tweede) gele kaart voor Guilavogui.

'Mijn enige vraag aan hem was waarom hij deze beslissing had genomen. Maar ik heb daarop geen antwoord gekregen', aldus Van Bommel tijdens de persconferentie. In zijn ogen was er namelijk naar één antwoord mogelijk. 'Iedereen hier in de zaal, in het stadion en voor de televisie is het eens; het was geen strafschop. En dat met die VAR, je kan het ook overdrijven.'

Van Bommel is in het algemeen 'vriend en vijand' van de VAR. 'Er kunnen foute beslissingen worden teruggedraaid. Daar wordt het voetbal beter van. Maar je ben altijd afhankelijk van de beslissingen van die iemand die achter een scherm zit…'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.