Vanaf 1 juli ook contactsporten weer toegestaan

Reacties

Het voetbal is een van de sectoren die profiteert van de coronaversoepelingen die het kabinet woensdagavond heeft aangekondigd. Vanaf 1 juli is volledig contact weer toegestaan tijdens de trainingen van clubs, die ook weer oefenwedstrijden mogen spelen.

Vanaf 1 juli ook contactsporten weer toegestaan
© Pro Shots

Daarmee komt het kabinet aan een belangrijke wens van de KNVB en de clubs tegemoet. De voetbalbond lobbyt al maanden om oefenwedstrijden toe te staan, zodat de profclubs zich fatsoenlijk kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen. De KNVB mikt op een Eredivisie-start in de tweede week van september, omdat er aan het begin van de maand nog Nations League-duels op het programma staan.

Bij de speelkalender die nu op tafel ligt bij de clubs, begint het seizoen op zaterdag 12 september en wordt er in 2020 tot woensdag 23 december doorgespeeld. Er is dan een korte winterstop en de clubs hervatten het seizoen alweer op 9 januari. De reguliere competitie eindigt dan op 16 mei.

Vanaf 1 september mag er bovendien ook weer publiek aanwezig zijn bij duels in het betaald voetbal. Daar zijn wel verschillende voorwaarden aan verbonden, zoals het respecteren van de anderhalvemeterregel en een verbod op hard schreeuwen en zingen op de tribunes. De verwachting is dat de stadions voor ongeveer een derde gevuld kunnen worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.