Supporters welkom in stadions, maar zingen is verboden

Reacties

Vanaf 1 september zijn er weer supporters welkom in de voetbalstadions, maar daar zijn wel voorwaarden aan gesteld. Eén van die voorwaarden is dat er niet gezongen mag worden op de tribunes.

Supporters welkom in stadions, maar zingen is verboden
© Pro Shots

Minister-president Mark Rutte gaf woensdagavond op zijn persconferentie uitgebreid uitleg over de nieuwe coronamaatregelen. Voor het Nederlandse betaald voetbal waren er ook een aantal belangrijke conclusies. Zo werd duidelijk dat er, wanneer het profvoetbal begint, weer toeschouwers welkom zijn in de stadions, mits de anderhalve meter afstand regel gehanteerd wordt.

Dat betekent dat de tribunes vermoedelijk voor een derde gevuld zullen kunnen worden. Een andere voorwaarde is dat er ook niet gezongen mag worden op de tribunes. Hetzelfde geldt overigens niet voor zangkoren, zij mogen repeteren en optreden.

'Als er wél gezongen wordt in de stadions, dan is het simpel, dan gaan ze weer dicht. Als je schreeuwt of hard zingt, is de kans dat het virus zich verspreidt heel groot.', legt Rutte uit. 'Dus neem een toeter mee, of fluister hoera bij een doelpunt. Ik weet dat het verschrikkelijk klinkt, maar uit allerlei onderzoeken blijkt dat ook buiten het virus zich in dit soort situaties snel verspreidt.'

Speelkalender
De KNVB mikt op een Eredivisie-start in de tweede week van september, omdat er aan het begin van de maand nog Nations League-duels op het programma staan. Bij de speelkalender die nu op tafel ligt bij de clubs, begint het seizoen op zaterdag 12 september en wordt er in 2020 tot woensdag 23 december doorgespeeld. Er is dan een korte winterstop en de clubs hervatten het seizoen alweer op 9 januari. De reguliere competitie eindigt dan op 16 mei.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.