Van Wolfswinkel redt baan trainer, rood voor Labyad

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• FC Anzhi is geklommen naar de tweede plaats in de Russische Premjer Liga • De ploeg van trainer Guus Hiddink won maandagavond met 1-0 bij Alania Vladikavkaz • Lacina Traoré zorgde al in de zevende minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd • Door de zege heeft Anzhi nu twintig punten uit negen wedstrijden, één punt minder dan koploper CSKA Moskou • • In Turkije is Fenebahçe er niet in geslaagd om het thuisduel met Trabzonspor te winnen • Zonder de geblesseerde Dirk Kuijt kwam de ploeg van trainer Aykut Kocaman niet verder dan 0-0 • Fenerbahçe blijft in de Turkse Süper Lig steken op negen punten uit vier duels • Koploper Galatasaray heeft vier punten meer • • Ricky van Wolfswinkel heeft Sporting Lissabon de eerste overwinning van het seizoen bezorgd • De spits kopte zijn ploeg kort voor tijd naar een 2-1 overwinning op Gil Vicente • Van Wolfswinkel, die de enige Nederlander op het veld was, lijkt daarmee ook de baan van trainer Ricardo Sá Pinto te hebben gered • De Sporting-trainer had slechts twee punten behaald uit zijn eerste drie duels • Voormalig PSV'er Zakaria Labyad haalde het einde van de wedstrijd overigens niet • De invaller ontving kort na de 2-1 zijn tweede gele kaart en moest dus vertrekken • • Helsingborgs IF, de komende tegenstander van FC Twente in de Europa League, is op eigen veld blijven steken op een 1-1 gelijkspel tegen Malmö FF • De Fin Jere Uronen zette de thuisclub in de 56ste minuut nog wel op voorsprong, maar vijf minuten voor tijd zorgde Wilton Figueiredo voor de gelijkmaker • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.