Van Wolfswinkel positief over laatste fase van zijn drama-seizoen

Reacties

Ricky van Wolfswinkel wacht af wat het gaat worden met zijn (waarschijnlijke) laatste maanden van zijn toch al dramatische seizoen in dienst van FC Basel. De 31-jarige aanvaller rekent zijn club nog wel te kunnen dienen.

Van Wolfswinkel positief over laatste fase van zijn drama-seizoen
© Pro Shots

'Helaas', zegt Van Wolfswinkel tegen het Zwitserse Blick over de opgeschorte competitie. 'Voor mij is deze situatie mogelijk makkelijker dan voor andere voetballers. Ik weet wat het betekent om zo lang niet te kunnen spelen.'

Van Wolfswinkel maakte in februari tegen FC Zürich zijn rentree bij FC Basel. De aanvaller, die sinds augustus had moeten toekijken vanwege een aneurysma, kon zijn geluk niet op. 'Ik heb zelfs gekopt en ik leef nog', zei hij met een knipoog. Het geluk bleek echter van korte duur. Op advies van de artsen moest de spits toch nog vier weken aan de kant blijven. Koppen werd al te gevaarlijk beschouwd.

Door de nieuwe gedwongen rustpauze is de kans aanwezig dat Van Wolfswinkel zijn laatste wedstrijd in Zwitserse dienst heeft gespeeld. Zijn contract bij FC Basel loopt immers komende zomer af en vanwege de coronacrisis is het nog de vraag op het seizoen in Zwitserland nog wordt hervat.

Van Wolfswinkel rekent erop dat hij FC Basel nog minimaal één keer kan dienen. 'Ik geloof er nog in, ik ben een positief ingesteld mens. De club heeft me de laatste maanden zeer goed gesteund', aldus de aanvaller, die zijn gedachten over zijn sportieve toekomst nog niet heeft laten gaan. 'Het is een zware tijd voor iedereen. Voetbal is bijzaak.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer R. van Wolfswinkel
Meer over R. van Wolfswinkel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.