Basel neemt geen risico: Van Wolfswinkel voorlopig weer buitenspel

Reacties

Ricky van Wolfswinkel moet weer even pas op de plaats maken. De spits van FC Basel wordt uit voorzorg in de komende vier weken buiten de wedstrijdselectie gehouden.

Basel neemt geen risico: Van Wolfswinkel voorlopig weer buitenspel
© Pro Shots

De 31-jarige Van Wolfswinkel maakte afgelopen weekend na een maandenlange afwezigheid zijn rentree bij Basel, als invaller in de 0-4 zege op FC Zürich. De Nederlander had even daarvoor het groene licht gekregen van de medische staf. Die hield Van Wolfswinkel sinds halverwege de maand augustus scherp in de gaten, nadat er bij toeval een aneurysma in zijn hersenen was geconstateerd.

Na een operatie moest Van Wolfswinkel volledig rust houden en kon hij in de gehele eerste seizoenshelft nauwelijks iets doen. In december keerde de aanvaller terug op het trainingsveld, waarna hij vorige week aansloot bij de groepstraining en direct weer werd opgenomen in de wedstrijdselectie. Tegen Zürich mocht hij tien minuten meedoen.

Van Wolfswinkel liet zich na dit duel opnieuw onderzoeken in het ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat alles in orde is met de aneurysma en dat het herstel zoals gepland verloopt. De artsen zagen echter ook dat een tak die begint bij het aneurysma enigszins traag van bloed wordt voorzien. Daarom is besloten om Van Wolfswinkel uit voorzorg vier weken aan de kant te houden.

Van Wolfswinkel mag in deze periode wel trainen: hij moet alleen afzien van kopballen en tackles. 'Na deze vier weken volgt er een volgende controle, die zal beslissen over het verdere verloop van de revalidatie', meldt Basel op de website van de club.

Een hersenaneurysma is een verwijding in de wand van een slagader van de hersenen. Dat verhoogt de kans dat het bloedvat scheurt, en dat zou weer een hersenbloeding veroorzaken.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. van Wolfswinkel
Meer over R. van Wolfswinkel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.