Van Wolfswinkel maandenlang aan de kant door hersenaneurysma

Reacties

Ricky van Wolfswinkel komt de rest van het jaar niet meer in actie voor FC Basel. De Nederlandse spits heeft een aneurysma in zijn hersenen en moet minstens zes maanden rust houden.

Van Wolfswinkel maandenlang aan de kant door hersenaneurysma

Dat vertelt Van Wolfswinkel zelf op het clubkanaal van Basel. Het aneurysma kwam aan het licht tijdens onderzoek, nadat de Nederlandse spits vorige week een hersenschudding had opgelopen tijdens het de heenwedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen LASK Linz. Met de botsing die de hersenschudding veroorzaakte, heeft het aneurysma niets te maken.

Van Wolfswinkel moet zich nu laten behandelen, waardoor hij voorlopig niet meer in actie kan komen voor de Zwitserse club. Wanneer de dertigjarige aanvaller zijn rentree kan maken, is vooralsnog nog niet duidelijk. Zijn herstel zal minstens zes maanden in beslag nemen. Pas als de behandeling achter de rug is, kan meer worden gezegd over zijn periode van afwezigheid. 

Van Wolfswinkel speelt sinds de zomer van 2017 voor Basel, waarvoor hij begin dit seizoen nog scoorde tegen PSV in de tweede voorronde van de Champions League. Onlangs werd de voormalig spits van onder meer FC Utrecht en Vitesse nog in verband gebracht met Feyenoord, dat op zoek is naar een concurrent van de momenteel nog geblesseerde Nicolai Jørgensen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer R. van Wolfswinkel
Meer over R. van Wolfswinkel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.