Van Wolfswinkel duwt Roda JC de play-offs in

Reacties

Roda JC is er niet in geslaagd zich direct te handhaven in de Eredivisie. Op de slotdag van het seizoen verloor de formatie uit Kerkrade met 3-0 van Vitesse. Sparta won van Go Ahead Eagles (1-3), waardoor de Rotterdammers zich direct handhaafden. Roda JC moet zich nu richten op de play-offs.

Van Wolfswinkel duwt Roda JC de play-offs in

Voor Vitesse stond het duel vooral in het teken van het 125-jarig bestaan van de club. Vooraf hadden supporters een sfeeractie voorbereid en er waren veel oud-spelers aanwezig in Arnhem. Het was uitgerekend Vitesse dat vroeg op voorsprong kwam. Uit een ingooi werd de bal doorgekopt door aanvoerder Guram Kashia. Lewis Baker kopte vervolgens op de paal en de bal kwam voor de voeten terecht van de clubtopscorer Ricky van Wolfswinkel. De 28-jarige spits hoefde de bal alleen nog maar in te tikken en daarin faalde hij niet.

Bekijk de sfeeractie van de Vitesse-fans:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na twintig minuten had Abdul Ajagun een grote mogelijkheid op de gelijkmaker, maar zijn inzet eindigde op de paal. Het leek er zo nu en dan meer op dat de ploeg van Henk Fraser de grootste belangen had bij het duel. Kashia was nog eens gevaarlijk met het hoofd en een schotje van Milot Rashica werd gekeerd door doelman Benjamin van Leer. Roda ging rusten in de wetenschap dat NEC leidde in Heerenveen.

Kort na rust was er direct een kans voor Mitchel Paulissen, maar zijn inzet verdween over het doel van Vitesse-goalie Eloy Room. Na een uur spelen was er een enorme mogelijkheid voor Rashica, maar Van Leer zag het schot naast zijn doel verdwijnen. Roda moest iets forceren in de slotfase en dit resulteerde in een kans voor Beni Badibanga, maar Room reageerde goed op het afstandsschot van de 21-jarige Belg.

Rashica kreeg opnieuw een levensgrote kans om Roda JC definitief de play-offs in te schieten, maar hij faalde oog in oog met Van Leer. Ook in de rebound lukte het Van Wolfswinkel niet om de 2-0 binnen te tikken. De Limburgers hadden het sowieso aan Van Leer te danken dat ze überhaupt nog in leven waren. Van Wolfswinkel leek gemakkelijk de voorsprong te verdubbelen, maar opnieuw was er een magnifieke redding van de Roda-doelman. Tien minuten voor tijd was de keeper volledig kansloos op het moment dat Alexander Büttner de bal aflegde op Van Wolfswinkel. De topscorer van de Arnhemmers tikte gemakkelijk de 2-0 binnen.

In de slotfase pakte Paulissen nog uit frustratie een rode kaart. Hij zette een tackle in met twee benen vooruit. In de blessuretijd maakte Baker ook nog de 3-0 met een lob. Roda kan zich door deze nederlaag richten op de play-offs tegen degradatie, waarin het op Helmond Sport stuit. Sparta eindigt op de veilige vijftiende plaats na de overwinning op Go Ahead Eagles (1-3). Voor bekerwinnaar Vitesse zit het seizoen erop. De Arnhemmers zijn zeker van een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.