Van WK dromende Aduriz (36) rekt loopbaan met nog een seizoen

Reacties

Net als vorig jaar heeft Athletic Bilbao het aflopende contract van nestor Aritz Aduriz met een seizoen verlengd. Ook zit er opnieuw een gelimiteerde afkoopsom van veertig miljoen euro in de verbintenis.

Van WK dromende Aduriz (36) rekt loopbaan met nog een seizoen

Aduriz is inmiddels 36 jaar oud, maar nog niet versleten. De spits deed dit seizoen tot dusver in zeven competitiewedstrijden mee en wist daarin vier keer te scoren, terwijl hij ook nog eens vijf doelpunten maakte in acht Europa League-duels. Zijn rol bij Athletic wordt weliswaar kleiner, maar de club wil nog geen afscheid van Aduriz nemen en heeft zijn aflopende contract met een jaar verlengd en een afkoopsom van veertig miljoen euro in de verbintenis laten opnemen. Vorig jaar gebeurde al precies hetzelfde.

Aduriz staat sinds 2012 op de loonlijst bij Athletic en hoopt nog een kans te maken op deelname aan het WK van volgend jaar in Rusland. De dertienvoudig international (twee goals) zat weliswaar niet bij de selectie voor de laatste interlands van Spanje, maar in de WK-kwalificatiereeks speelde hij nog drie wedstrijden. Aduriz scoorde in november 2016 tegen Macedonië (4-0) en werd daarmee de oudste Spanjaard die ooit een doelpunt maakte in het nationale team. Hij was op deze dag 35 jaar en 275 dagen oud.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.