Van Wermeskerken wil via PEC Zwolle naar WK

Reacties

Sai van Wermeskerken is de opvolger van Kingsley Ehizibue bij PEC Zwolle. De rechtsback komt transfervrij over van SC Cambuur en tekent voor twee jaar in het MAC3PARK Stadion.

Van Wermeskerken wil via PEC Zwolle naar WK

'Na periodes bij Dordrecht en Cambuur gevoetbald te hebben, voel ik dat ik klaar ben voor een stap hogerop', zegt Van Wermeskerken op de PEC-website. 'Bovendien is het geen geheim dat mijn ultieme doel is om voor de nationale ploeg van Japan op het WK te spelen. Ook in dat opzicht is deze stap de enige juiste voor mij.'

De 25-jarige Van Wermeskerken was het afgelopen seizoen een steunpilaar bij SC Cambuur, dat er via de play-offs niet in slaagde de Eredivisie te bereiken. De rechtsback gaat met zijn overstap naar PEC alsnog op het hoogste niveau van Nederland voetballen.

PEC Zwolle was na het vertrek van Ehizibue naar 1. FC Köln op zoek naar een nieuwe rechtsback. Van Wermeskerken moet nu met Bram van Polen gaan uitmaken wie er op die positie een basisplaats krijgt onder de nieuwe trainer John Stegeman.

Van Wermeskerken, zoon van een Nederlandse vader en een Japanse moeder, begon zijn carrière bij Ventforet Kofu in Japan en kwam via FC Dordrecht in de zomer van 2017 terecht bij SC Cambuur. In totaal heeft hij 129 duels in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam, waarin hij twee keer scoorde en vijf assists gaf.

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.