Van Vitesse-held tot 'banktoerist': de val van Lewis Baker

Reacties

Terwijl Mason Mount het seizoen van zijn internationale doorbraak beleeft, sluit een andere speler die door Chelsea recent bij Vitesse werd gestald zijn tijd op de bank bij Fortuna Düsseldorf. Lewis Baker, want over hem hebben we het, zit in een sportieve crisis.

Van Vitesse-held tot 'banktoerist': de val van Lewis Baker
© Pro Shots

'Hij zet nu al de lijnen uit, hij doet het echt goed.' Friedhelm Funkel, de trainer van Fortuna Düsseldorf, toonde zich in de voorbereiding nog net niet extatisch na het aanschouwen van de eerste training van Baker, die op huurbasis over was gekomen van Chelsea. De 24-jarige middenvelder was in het seizoen 2016/17 een van de sterspelers bij Vitesse, dat met de KNVB-beker de eerste prijs veroverde in de clubhistorie. Topscorer van het bekertoernooi? Baker.

Daarna scheerde de in Luton geboren middenvelder aanzienlijk minder hoge toppen bij achtereenvolgens Middlesbrough, Leeds United en Reading. Mede daardoor was de nieuwe Chelsea-manager Frank Lampard niet echt genegen Baker een kans te geven om zich te onderscheiden bij The Blues. Fortuna Düsseldorf bood uitkomst, maar de wrede conclusie voor de middenvelder is dat Funkel enkele maanden na zijn lovende woorden de voorkeur geeft aan routiniers als Adam Bodzek (34) en Oliver Fink (37).

Boulevardkant Bild, dat er nooit mee zit om een pijnlijke situatie uit te lichten, doopte Baker deze week om tot Bank-Tourist. Naar verluidt zou de ex-speler van Vitesse zijn toestand beu zijn. 'Natuurlijk is het teleurstellend, maar ik kom elke dag met een positieve houding naar de training', liet de middenvelder optekenen. 'Ik werk hard om de basisspelers onder druk te zetten.'

Lewis Baker kwam tussen 2015 en 2017 uit voor Vitesse.
© Pro Shots
Lewis Baker kwam tussen 2015 en 2017 uit voor Vitesse.

'De laatste weken laat hij zich weer meer zien, daarvoor had hij niet zo overtuigd', legt Funkel de rol op het tweede plan van Baker uit. 'Daarbij heb ik een overschot aan middenvelders. Juist in die linie heb ik veel goede en belangrijke spelers. Maar ook Lewis krijgt wel weer zijn kans.'

Voor Baker breekt sowieso een belangrijke periode aan, aangezien Fortuna Düsseldorf een optie tot koop heeft op de middenvelder. Zijn contract bij Chelsea loopt in 2022 af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.