Van vergeten naar held: Origi geniet van wonderavond

Reacties

Divock Origi heeft de avond van zijn dromen beleefd in het Wanda Metropolitano. Na de met 0-2 gewonnen Champions League-finale dringt het besef bij de Liverpool-spits langzaam door wat voor wonderseizoen hij achter de rug heeft.

Van vergeten naar held: Origi geniet van wonderavond

Origi werd natuurlijk al de held bij de return in de halve finale tegen Barcelona. Bij afwezigheid van Roberto Firmino en Mohamed Salah groeide de Belg toen op Anfield uit tot de belangrijkste aanvaller. Origi scoorde bij de 4-0 zege twee keer, net als Georginio Wijnaldum. Het was niet genoeg voor een basisplaats in de finale, want Firmino was weer fit verklaard en dan bestaat er bij Liverpool geen discussie over de bezetting voorin. Origi bewees zich echter andermaal als de ideale stand-in.

De 24-jarige aanvaller loste de teleurstellend spelende Firmino in de 58ste minuut af en met Origi op links en Sadio Mané en Salah in een centralere rol ging het beter bij Liverpool. De invaller hield het veld breed en stond in de 87ste minuut op precies de juiste plek toen Tottenham niet kon uitverdedigen bij een corner. Joël Matip bracht de Rode Duivel in stelling en die aarzelde niet, met links schoot hij overtuigend raak in de verre hoek: 0-2.

Tegenover Het Nieuwsblad toonde de doelpuntenmaker na afloop zijn grote vreugde: 'Het is ongelofelijk. We hebben het allemaal samen gedaan, de fans waren fantastisch. We hebben er als een team voor gevochten. Dit is zó belangrijk, voor de club, voor de stad. Hier gaan we nog lang van genieten. Het is speciaal, emotioneel. Jürgen Klopp is ook heel emotioneel. Zo is hij, hij is een gepassioneerd man.'

Het vijfde seizoen van Origi als contractspeler van Liverpool eindigde in Madrid als een jongensboek. Dat terwijl vorige zomer nog een einde leek te komen aan zijn periode bij The Reds, na als huurling geflopt te zijn bij VfL Wolfsburg. Op de dag van de eerste Tottenham Hotspur – Liverpool van dit seizoen in september speelde Origi nog met de reserves tegen Swansea City Onder-23. Op 20 oktober werd hij pas weer voor het eerst bij de selectie gehaald voor een Premier League-duel. Toen kon nog niemand vermoeden hoe het seizoen zou eindigen voor de 26-voudig international.

'Zo is het een prachtig seizoen voor Liverpools vierde spits Origi'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.