Van 't Schip wil Van der Hart niet veroordelen na 'inschattingsfout'

Omdat Diederik Boer in de bekerwedstrijd tegen AZ een rode kaart kreeg, stond Mickey van der Hart zaterdagavond op doel bij PEC Zwolle in de uitwedstrijd tegen koploper PSV. Ook Van der Hart werd echter met rood weggestuurd en met tien man ging PEC hard onderuit in Eindhoven: 4-0.

Van der Hart kwam in de slotfase van de eerste helft te laat zijn doel uit en schoffelde de doorgebroken Hirving Lozano neer. PEC-coach John van 't Schip was na afloop niet al te kritisch op zijn goalie: 'Ik ga niemand veroordelen', maakte hij duidelijk voor de camera van FOX Sports. 'Het was een inschattingsfout, maar dat kan gebeuren als je zoals wij met ruimte in de rug van de defensie spelen.'

'Diederik had het tegen AZ en Mickey had het nu', vervolgde Van 't Schip. 'Het is inderdaad niet slim, maar hij doet dit niet expres. Je moet bij zo'n situatie anticiperen en dat deed Mickey helaas te laat.' Door de uitsluiting van Van der Hart mocht derde doelman Mike Hauptmeijer zijn debuut in de Eredivisie maken. De keeper kon een nederlaag voor het tiental van PEC echter niet voorkomen.

Bij de 1-0, een kopbal van Luuk de Jong, zag Hauptmeijer er niet goed uit. 'Die goal valt op een heel vervelend moment', analyseerde Van 't Schip. 'Voor de tweede helft hoopten we het tot de zeventigste minuut op 1-0 te kunnen houden, zodat we daarna wat meer risico's konden gaan nemen. Maar na de tweede goal viel dat plan in duigen. Ik neem vooral de eerste veertig minuten van deze wedstrijd met me mee; dat is waar we naar moeten kijken. Voor die rode kaart hebben we gewoon een goede wedstrijd gespeeld en hebben we het PSV moeilijk gemaakt.'

Hauptmeijer
De twintigjarige Hauptmeijer heeft ondanks de nederlaag een goed gevoel overgehouden aan zijn debuut: 'Bij die eerste goal ging de bal over me heen en gleed ik onderuit bij het doordraaien, waarna De Jong hem binnen kon koppen', keek de keeper terug. 'In de tweede helft heb ik me wel hersteld en pakte ik meteen een kans van De Jong, die de bal door mijn benen wilde spelen. Toen zakte de spanning wel een beetje weg.'

'De trainer heeft mij na afloop gefeliciteerd met mijn debuut en vroeg of ik ervan genoten had', besloot Hauptmeijer. 'En dat heb ik zeker.'

Zoet kritisch ondanks overwinning: 'Het moet echt beter'