Van 't Schip moet improviseren met opstelling van gehavend Ajax

John van 't Schip heeft moeten improviseren met de opstelling van Ajax voor het uitduel met Sparta. De oefenmeester van de Amsterdammers heeft basisplaatsen ingeruimd voor Mika Godts en Anton Gaaei. Gezien de defensieve problemen start Jordan Henderson centraal in de verdediging.

Sparta Rotterdam
2 - 2
Ajax
Ajax

Vooral in de defensie loopt Ajax tegen de nodige problemen aan. Afgelopen donderdag vielen Josip Sutalo, Devyne Rensch en Ahmetcan Kaplan uit met blessures, waarvan alleen laatstgenoemde fit genoeg is om toch te kunnen starten. Gaaei speelt in plaats van Tristan Gooijer, die zondag ontbreekt in de wedstrijdselectie.

Op het middenveld keert Branco van den Boomen terug in de basis. De middenvelder, die donderdag nog de hele wedstrijd op de bank bleef tijdens het uitduel met Aston Villa (4-0), staat naast Sivert Mannsverk en Kenneth Taylor.

In de aanval zijn er voor Ajax wel een aantal mooie opstekers. Godts speelde nog geen minuut in de hoofdmacht sinds hij terugkeerde van een blessure, maar mag het nu gelijk vanaf de aftrap gaan doen. Ook Steven Bergwijn zit na weken blessureleed weer bij de wedstrijdselectie, maar dat geldt nog niet voor Steven Berghuis.

Sparta
Bij Sparta keert Bart Vriends weer terug in de wedstrijdselectie. De aanvoerder van de Rotterdammers miste de afgelopen drie wedstrijden wegens een blessure, maar kan weer minuten maken tegen Ajax.