Van 't Schip draagt Ajax met gerust hart over: 'Vertrouw hem blindelings'

Reacties

John van 't Schip verlaat Ajax met een gerust hart. De trainer mist de laatste twee wedstrijden van dit kalenderjaar door de bruiloft van zijn zoon in Australië, maar heeft alle vertrouwen in Michael Valkanis, die de honneurs waarneemt.

Van 't Schip draagt Ajax met gerust hart over: 'Vertrouw hem blindelings'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 1
AEK Athens
AEK Athens

Onder Van 't Schip is Ajax in de Eredivisie opgeklommen vanuit de onderste regionen naar de vijfde plek. Donderdag stelde hij tegen AEK Athene een plek in de tussenronde van de Conference League veilig. Daarmee draagt Van 't Schip de boel goed over. 'Ik heb de jongens gefeliciteerd, maar ook meegegeven dat er nog twee zeer belangrijke wedstrijden gespeeld moeten worden', zei hij op de persconferentie na afloop.

Ajax neemt het nog op tegen PEC Zwolle en in de beker tegen USV Hercules. Dat wordt zeker geen makkie, weet ook Van 't Schip. 'Iedereen loopt een beetje op zijn laatste benen. Het is een jonge selectie en dit halfjaar heeft veel impact gehad. Dus goed afsluiten is heel belangrijk. Maar ik laat ze achter in de wetenschap dat degene die nu voor de groep komt te staan, Michael, gewoon een heel goede trainer is, waar ik blindelings op vertrouw.'

In de laatste wedstrijden moet Ajax het waarschijnlijk wel stellen zonder de geblesseerde Steven Bergwijn. 'Zondag wordt wel een probleem voor hem en de wedstrijd daarop misschien ook.' Ook ging Van 't Schip in op het uitvallen van Brian Brobbey en Devyne Rensch. 'Brobbey is er uit voorzorg uit gehaald. Zijn bovenbeen werd wat stijf. Ook Rensch schijnt mee te vallen. Hij kwam adem tekort en had wat druk op de borstkas. Maar ik sprak hem en het ging alweer goed.'

De laatste twee wedstrijden nemen de assistenten van Van 't Schip de honneurs waar. Valkanis en Hedwiges Maduro krijgen de leiding over de spelersgroep. 

UEFA Europa League

Stand Groep B UEFA Europa League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brighton & Hove Albion
6
4
1
1
10-5
+5
13
2
Olympique Marseille
6
3
2
1
14-10
+4
11
3
Ajax
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
AEK Athens
6
1
1
4
6-12
-6
4
* Actueel tot en met 10 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.