Van Schaik nieuwe algemeen directeur NEC

Reacties

Wilco van Schaik is de nieuwe algemeen directeur van NEC. De voormalig bestuurder van FC Utrecht gaat samen met Remco Oversier de tweekoppige directie vormen.

Van Schaik nieuwe algemeen directeur NEC

Afgelopen zomer verliet Van Schaik na een periode van bijna zes jaar de Domstad. Bij zijn afscheid liet hij nog op de clubsite weten toe te zijn aan iets anders. 'Een betaald voetbalorganisatie leiden kent vele leuke kanten, maar er zitten ook minder leuke kanten aan. Nog weer zo’n periode die zoveel energie, passie en bevlogenheid vraagt en die zoveel van je eist, nee, dan is het beter om dat nu aan anderen over te laten en een frisse wind de ruimte te geven. Er komen voor de club weer nieuwe uitdagingen aan dat vraagt om ander leiderschap.'

De directeur gaat nu alsnog een nieuwe uitdaging aan. Op de clubsite van NEC reageert hij positief. 'Ik was direct onder de indruk van de mensen met wie ik sprak. De bevlogen- en betrokkenheid bij NEC spreekt mij enorm aan. De degradatie is hard aan gekomen en zorgt voor een grote uitdaging. Die wil ik aangaan met al die mensen die NEC een warm hart toedragen, intern en extern. De weg terug zal niet zonder tegenslag gaan, maar daar worden we sterker van.'

In Nijmegen komt Van Schaik niet in een gespreid bedje terecht. Na de degradatie uit de Eredivisie stapte een groot deel van de clubbestuurders op. Eerder werd Remco Oversier al aangetrokken om het technisch beleid vorm te geven. De voormalig bestuurder van RKC was naar eigen zeggen nauw betrokken bij de zoektocht naar een geschikte algemeen directeur.

NEC heeft zich als doel gesteld om binnen jaar terug te keren naar de Eredivisie. Dit moet gebeuren met een herkenbare speelstijl en meer Nederlandse talenten. De begroting van de Nijmegenaren bedraagt 8,5 miljoen euro, waarvan ruim twee miljoen euro is gereserveerd voor de spelersgroep.

De eerste uitdaging voor Oversier en Van Schaik is het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer. Jack de Gier, momenteel in dienst bij Almere City FC, is één van de topkandidaten. Oversier liet eerder aan VI al weten er serieus rekening mee te houden dat de nieuwe oefenmeester nog niet voor de eerste training van het seizoen zou zijn gepresenteerd. Hij zegt deze week pas de eerste lijntjes uit te gaan gooien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.