Oversier: 'Ik bepaal alles op voetbalgebied'

Reacties

Remco Oversier (34) wacht, als kersvers technisch directeur van NEC, een flinke klus. Aan de voormalig algemeen directeur van RKC Waalwijk de taak om een streep te zetten onder alle onvrede, onrust en onduidelijkheid. Één ding is wat hem betreft helder: hij is de baas, en niemand anders.

Oversier: 'Ik bepaal alles op voetbalgebied'

Zo was er de laatste jaren het gedoe rondom Futuralis, het adviesbureau dat wel érg veel te vertellen had in Nijmegen en de bron was van veel onrust. 'Dat wil ik direct getackeld hebben', vertelt Oversier in gesprek met VI. 'Ík ben statutair directeur, ík bepaal alles op voetbalgebied, ík ben de eindverantwoordelijke. Dat hebben we heel strak vastgelegd.' Dat wil overigens niet zeggen dat hij als een alleenheerser te werk zal gaan.

Oversier: 'Natuurlijk heb ik ook draagvlak nodig. Maar dat creëer ik met de staf van het eerste en de beloften én de hoofd jeugdopleiding: dát zijn de mensen met technische kennis. Door alle onrust van de laatste tijd was het hier nog wel eens onduidelijk wie het voor het zeggen had, maar dat is niet meer aan de orde. Dikke streep eronder. Ik ben zeker geen dictator, maar ik ben wel de baas. Punt.'

Zijn voorganger Edwin de Kruijff begon in november 2016 als technisch manager vol goede moed aan de klus in Nijmegen, maar haakte ook al snel weer af omdat hij de machtsstrijd niet kon winnen. Voor eenzelfde scenario is Oversier niet bang. 'Enerzijds is dat het risico van het vak. Anderzijds zijn de situaties van Edwin en mij niet te vergelijken.'

De Kruijff kwam namelijk in een bestaande situatie terecht, terwijl Oversier mag gaan werken met een onbeschilderd doek. 'Hij moest de zee op met een roeiboot zonder peddels, dat is verdomd lastig varen. Ik heb nu diezelfde roeiboot, maar dan met een motortje achterop én twee peddels voor de zekerheid. Daarnaast was hij technisch manager en ben ik technisch directeur, dat geeft mij veel meer grip.' (Dolf van Aert)

Deze week in Voetbal International en op VI PRO een groot interview met Remco Oversier, de nieuwe technisch directeur van degradant NEC. Daarin praat hij uitgebreid over de emotionele jaren bij RKC, de reden waarom hij de Brabanders juist nú verlaat, hoe hij bij NEC te werk wil gaan én waarom hij – als voormalig algemeen directeur – denkt geschikt te zijn als technische baas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.