Van Praag aan vooravond verkiezingen: 'Een close call'

Reacties

Michael van Praag vecht woensdag met Aleksander Ceferin om de troon van de geschorste Michel Platini. De 68-jarige Nederlander verwacht een spannende strijd om het UEFA-voorzitterschap, hoewel de bookmakers uitgaan van een triomf van de 49-jarige Sloveen.

Van Praag aan vooravond verkiezingen: 'Een close call'

'Ik denk dat het een close call wordt. Het zal erom spannen morgen', blikt Van Praag vooruit in gesprek met de NOS. Ceferin kan onder meer rekenen op de steun van de invloedrijke bonden van Rusland, Duitsland en Frankrijk.

'Pas tien of elf landen hebben in het openbaar aangegeven Ceferin te steunen, van andere landen denken we dat', nuanceert Van Praag de favorietenrol van zijn tegenstrever. 'De aanloop naar de verkiezingen zegt niks. De bondsvoorzitters houden over het algemeen de kaarten tegen de borst.'

Van Praag stapte in 2015 in de slotfase uit de race van de strijd om het voorzitterschap van de FIFA. Deze keer speelde de bestuurder ook even met die gedachte. 'Er zijn mensen geweest die me vanaf dag één hebben gesteund. Als die je de rug dan toekeren, denk je toch even: "waar ben ik nu mee bezig?" Maar in het grote geheel ben ik vol zelfvertrouwen. Ik weet dat ik heel veel bonden achter me heb staan en die laat ik ook vooral niet in de steek.'

Het buitengewone UEFA-congres in Athene begint woensdag al om 9.00 uur Nederlandse tijd. Er zijn slechts twee belangrijke agendapunten, waardoor de winnaar relatief snel bekend kan zijn.

Hackpoging
Dinsdag werd bekend dat Ceferin aangifte heeft gedaan omdat een hacker met een Nederlands IP-adres in probeerde te breken in zijn e-mail. De Sloveen heeft dit bevestigd aan de Volkskrant. Het doelwit was het computersysteem in zijn advocatenkantoor in Ljubljana. 'We hebben in elk geval geen Nederlandse connecties met ons kantoor. En de hack is mislukt.' Onbekend is of de hacker daadwerkelijk uit Nederland kwam of zich louter bediende van een Nederlands IP-adres.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.