Van Persie wil er zondag in Klassieker weer staan

Reacties

Het drukke programma van Feyenoord is een aanslag op het fysieke gestel van Robin van Persie. De aanvaller voelt zich wel klaar voor De Klassieker.

Van Persie wil er zondag in Klassieker weer staan

Van Persie was niet helemaal tevreden na het bekersucces tegen Fortuna Sittard, dat woensdag mede door zijn toedoen werd verslagen (4-1). Het resultaat was goed, het spel minder. Daarom was er geen sprake van een overtuigend antwoord op het echec tegen PEC Zwolle. 'We hebben gewonnen, dus in dat opzicht is het wel revanche. Het spel was niet altijd even goed', zei de aanvaller tegen FOX Sports.

De schijnwerpers staan op Feyenoord, dat het eerste deel van een cruciaal tweeluik succesvol afsloot. 'De druk staat er vol op', beseft Van Persie, die nu het bekeravontuur naar de achtergrond drukt om de aandacht te verleggen naar de competitie. 'We staan een straatlengte achter op PSV, zondag wacht Ajax. We moeten het in stukjes hakken. Zaterdag is de loting, zondag De Klassieker. We moeten het kort houden en nu de volle focus hebben op zondag.'

Voor de aanvaller is het in fysieke zin een zware klus met drie wedstrijden in acht dagen. Hij wil er zondag weer staan. 'Dat is wel het doel. De bekende krampjes kwamen wel op het einde, maar ik voel me goed. We gaan voor zondag', aldus Van Persie.

Vermeer: 'Ik denk niet dat Overmars mijn nummer nog heeft'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.