Van Persie kan Europese blamage Fenerbahçe niet voorkomen

Reacties

Fenerbahçe speelt dit seizoen geen Europees voetbal. De formatie van spits Robin van Persie blameerde zich in de play-offs van de Europa League tegen Vardar Skopje. Voor Jordi Cruijff en Maccabi Tel Aviv was er beter nieuws.

Van Persie kan Europese blamage Fenerbahçe niet voorkomen

Fenerbahçe - Vardar Skopje 1-2
De Turken wisten dat ze volle bak moesten gaan om nog iets te maken van de Europese campagne dit seizoen. Vorige week werd in Macedonië een 2-0 nederlaag geleden, daardoor waren er doelpunten nodig in eigen huis. Trainer Aykut Kocaman gokte daarbij op Van Persie, onlangs opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal.

De spits kon het verschil echter niet maken, aangezien de rust werd bereikt met een 0-0 stand. Vlak nadat Van Persie afgelost werd door Roberto Soldado kwam Fenerbahçe op 1-0. Roman Neustädter tikte een corner bij de tweede paal binnen. De Turken begonnen aan een offensief voor de 2-0, maar kregen het deksel op de neus. Twintig minuten voor tijd dompelde Jambul Jigauri Fenerbahçe in rouw met een ietwat gelukkige treffer: 1-1. In de blessuretijd werd het zelfs nog 1-2.

Fenerbahçe kan zich door de nederlaag dit seizoen volledig richten op de Turkse competitie. Voor Nederland is de uitschakeling van Fenerbahçe overigens goed nieuws, aangezien Turkije een concurrent is op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Eerder verloor het land met Galatasaray een Turkse deelnemer aan Europees voetbal. De club werd al in de tweede voorronde van de Europa League uitgeschakeld door Östersunds.

Maccabi Tel Aviv - SCR Altach 2-2
Trainer Cruijff meldt zich dit seizoen in de groepsfase van de Europa League. Vanaf de eerste voorronde - Tirana, Reykjavík en Panionios werden achtereenvolgens verslagen - plaatste Maccabi zich voor play-offs, waarin het over twee wedstrijden te sterk was voor Altach. In Oostenrijk werd gewonnen met 0-1, waarna in eigen huis een 2-2 gelijkspel voldoende was voor een plek in het hoofdtoernooi.

Sheran Yeini, voormalig speler van Vitesse, maakte de belangrijke tweede goal van Maccabi, een kwartier voor tijd. Het is voor de derde keer op rij dat de club in de groepsfase van een Europees toernooi staat. Vorig seizoen werd Maccabi derde in een groep met Zenit Sint-Petersburg, AZ en Dundalk, het seizoen daarvoor werd Maccabi in de Champions League kansloos uitgeschakeld in een poule met Chelsea, Dinamo Kiev en FC Porto.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.