Van Persie gedeeld recordhouder met maandprijs april

Robin van Persie is voor de vijfde keer in zijn carrière verkozen tot Speler van de Maand in de Premier League. Daarmee evenaart de aanvaller van Manchester United de recordhouders Steven Gerrard en Wayne Rooney.

Van Persie gedeeld recordhouder met maandprijs april

Van Persie dankt zijn uitverkiezing aan de zes doelpunten die hij in zijn vijf competitieoptredens in april maakte. Vooral de hattrick tegen Aston Villa was belangrijk, want daarmee bezorgde de 29-jarige Oranje-international zijn club de landstitel (foto midden)

Eerder deze week greep Van Persie nog wel naast de titel van Speler van het Jaar. Zowel de spelers als de journalisten gaven de voorkeur aan Gareth Bale. Toch is het voor Van Persie alweer de tweede uitverkiezing als Speler van de Maand tijdens dit seizoen, want in december viel die eer hem ook al ten deel. Omdat Van Persie als speler van Arsenal ook in november 2005, oktober 2009 en oktober 2011 al werd gekozen tot Speler van de Maand, staat hij nu op gelijkte hoogte met Liverpool-aanvoerder Gerrard en zijn ploeggenoot Wayne Rooney.

Gerrard was in maart 2009 de eerste van het duo die zijn vijfde uitverkiezing in de wacht sleepte. Rooney evenaarde hem tien maanden later in januari 2010.

Van Persie is niet de enige Nederlander die meer dan één keer werd verkozen tot Speler van de Maand in de Premier League. Dennis Bergkamp kreeg de prijs in dienst van Arsenal vier keer uitgereikt, terwijl Ruud van Nistelrooy in zijn tijd als speler van Manchester United drie keer werd verkozen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen