Van Persie en co zorgen voor nieuwe dynamiek bij Oranje

Reacties

Met de komst van aanvoerder Robin van Persie en Daley Blind (Manchester United), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Daryl Janmaat (Newcastle United), Quincy Promes (Spartak Moskou), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Lazio Roma) en Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain) is Oranje begonnen aan fase twee van de voorbereiding op de cruciale interland tegen Letland, 12 juni in Riga.

Van Persie en co zorgen voor nieuwe dynamiek bij Oranje

Davy Pröpper (Vitesse) herstelde maandag tijdens de eerste training van het duel dat hij zondag afwerkte tegen SC Heerenveen. Ook Vlaar bleef binnen, nadat hij zaterdag met Aston Villa de FA Cup-finale verloor van Arsenal.

De rest werkte een scherpe training af met afwerkoefeningen en een partijvorm. Volgens bondscoach Guus Hiddink zorgde de komst van de buitenlandse internationals voor nieuwe dynamiek in de selectie. 'Je zag de spelers die er al een week waren, zoals Steven Berghuis en Tjaronn Chery, eerst even kijken. Maar daarna moeten ze mee', aldus de bondscoach. 

'Ze hebben een goede week achter de rug, alleen zie je wel dat met de komst van Van Persie enzovoort het niveau meteen omhoog gaat. Dan moeten ze mee. Ik heb ze dat gezegd: Jullie zijn twee goeie linkspoten, hup, voetballen. Daarna ging het vanzelf', zei Hiddink tot slot.

Oranje traint deze week nog vier keer, voordat de ploeg het vrijdagavond in de Amsterdam Arena opneemt tegen de Verenigde Staten. Daarna reduceert Hiddink zijn selectie die nu nog bestaat uit 26 man, tot 23. Wesley Sneijder (Galatasaray) meldt zich donderdag. Hij speelt woensdag de finale van de Turkse beker tegen Bursaspor. Ook Jeremain Lens komt pas na het duel met de VS. Hij speelt met zijn club Dinamo Kiev de bekerfinale van Oekraïne .

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.