Van Oranje-pijn verloste Dost pakt draad weer op

Reacties

De beslissing van Bas Dost om te stoppen met Oranje heeft geen invloed gehad op zijn productie voor Sporting Lissabon. De spits werd zondag matchwinner tegen Boavista (1-0).

Van Oranje-pijn verloste Dost pakt draad weer op

Dost zette afgelopen maandag bij gebrek aan waardering een punt achter zijn carrière als Oranje-international. Na de laatste interlandperiode had hij zich een week 'verrot' gevoeld. Dat gevoel wenste hij niet meer te hebben, hij wilde het goede gevoel houden dat hij krijgt in Portugese dienst. Want voor Sporting Lissabon rijgt hij de doelpunten aan elkaar en krijgt hij daarvoor ook de gewenste waardering.

Dost betaalt dat warme gevoel terug in doelpunten. Zondag maakte hij tegen Boavista zijn zesde treffer sinds hij halverwege maart was teruggekeerd van een blessure. De goalgetter scoorde uit een strafschop die was toegekend na advies van de videoarbiter. Vijf minuten voor rust had hij ook de 2-0 op zijn voet. Doelman Vagner voorkwam een tweede goal van Dost, die wel als matchwinner van het veld stapte.

Door het resultaat zit Sporting Lissabon als nummer drie van Portugal nog op het vinkentouw in de strijd om de titel. Benfica gaat met drie punten meer aan kop, al kan FC Porto maandag bij een succes tegen Vitória Setúbal de leiding weer overnemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.